Povestea ceasului

Blancpain, arta din spatele ceasurilor mecanice

Cu o istorie de peste 250 de ani şi mai multe premiere mondiale în orologerie, Blancpain produce, în prezent, ceasuri mecanice de lux şi face parte din grupul elveţian Swatch, alături de alte mărci cunoscute (Longines, Omega, Tissot, Breguet, Rado)

În imaginea de mai sus avem un model automatic din gama Villaret Ultraplate (40mm în diametru, 10mm grosime, curea din piele de aligator), un ceas care costă în jur de 12.000 EURO şi pe care eu l-aş alege oricând în defavoarea unui Rolex, spre exemplu.

Numai dacă te uiţi puţin la detaliile cadranului şi înţelegi de ce Blancpain se laudă cu faptul că fiecare ceas în parte e construit de un singur ceasornicar, de la prima la ultimă piesă a mecanismului. E o unitate incredibilă acolo, de la luneta dublă şi până la acul de dată puţin curbat. Evident, gusturile nu se discută, mai ales în materie de ceasuri statement.

Ziceam de nişte premiere mondiale, fiecare la vremea ei, aşa că le voi aminti pe cele mai importante:

– În 1984, Blancpain a lansat pe piaţă ceasurile cu cele mai mici mecanisme din lume – colecţia de damă Ladybird, cu carcasă din aur şi geam din cristal safir. Adevărate bijuterii la vremea respectivă, adevărate bijuterii şi acum.

– În 1987, Blancpain a lansat pe piaţă cel mai plat ceas cronograf, cu care se mândreşte şi în prezent.

Ca să ne mai clătim ochii cu nişte ceasuri frumoase, am ales modelele Le Brassus Skeleton (stânga, carcasă din aur rose de 18K, cronograf, turbillion la vedere, 45mm în diametru) şi Le Brassus Tourbillon Open-Heart (dreapta, carcasă din aur rose de 18K, turbillion la vedere, decoraţiuni engine-turned, 44mm in diametru).

blancpain showcase

Preţul celui din stânga sare de 400.000 EURO, iar cel din dreapta e pe la 200.000 EURO. Le puteţi studia mai în detaliu aici şi aici, în cazul în care aveţi panuri mari anul ăsta :)

Despre autor

Alexandru Negrea

În mod normal fac marketing în social media, dar îmi plac foarte mult ceasurile de mână şi citesc tot ce prind despre istoria ceasurilor, aşa că am decis să scriu despre ele pe acest blog. Vă mulţumesc anticipat pentru orice comentariu şi/sau sugestie. Modalităţi de contact găsiţi aici.

2 comentarii