Review-uri de ceasuri

Ceas de mână bărbătesc: Accurist MB885 Chronograph

Accurist este o companie stabilită în Londra, iar ceasurile sunt produse în Elveţia. Din 2014 marca Accurist a fost cumpărată de grupul Time Products UK Ltd, care mai deţine alte trei mărci de ceasuri – Sekonda, Seksy, şi Limit.

Modelul prezentat în acest articol – Accurist MB885 Quartz Chronograph – e un ceas pe care eu nu aş putea să-l port vreodată, dar nu pentru că nu mi-ar plăcea, ci pentru că are un diametru de 46mm.

Ca o notă aici, când aveţi intenţia de a oferi cuiva un ceas, primul lucru pe care îl luaţi în calcul este diametrul cadranului. Un bărbat care în mod normal poartă ceasuri de 38-42mm va avea dificultăţi în a purta un ceas de 46mm. Nu e obişnuit cu mărimea, în primul rând (o să aibă impresia că poartă o conservă la mână), iar coroana o să-l jeneze la închietură.

Accurist MB885 Chronograph 1

Ca design ceasul este reuşit – cadran cu complicaţii, lunetă rotativă (cu ajutorul butonului de pe partea stângă) şi secundar decorat (are un mic avion pe coadă, face parte dintr-o colecţie Aviator). Plus că galbenul ăla contrastează cu negrul de pe fundal şi îi oferă claritate.

Dacă îţi plac ceasurile cu tot felul de funcţii şi cadran aglomerat, Accurist MB885 e o alegere bună. Şi nu uita de diametru :)

Accurist MB885 Chronograph 2

Ca specificaţii avem 46mm diametru, 11mm grosime, brăţară metalică ionizată, chronograph, afişare a datei şi lunetă rotativă, rezistent la apă (100m). Preţul este de 1075 de lei pe Lionheart.

Accurist MB885 Chronograph 3

Accurist MB885 Chronograph 4

Despre autor

Alexandru Negrea

În mod normal fac marketing în social media, dar îmi plac foarte mult ceasurile de mână şi citesc tot ce prind despre istoria ceasurilor, aşa că am decis să scriu despre ele pe acest blog. Vă mulţumesc anticipat pentru orice comentariu şi/sau sugestie. Modalităţi de contact găsiţi aici.