Povestea ceasului

Patek Philippe, cel mai complicat ceas de buzunar realizat manual

Patek Philippe este una dintre cele mai populare mărci eleveţiene de ceasuri din gama ultra-lux, compania fiind fondată în 1852 la Geneva de către Antoni Patek (Polonia) şi Adrien Philippe (Franţa).

Primul dintre aceştia a început cu ceasuri de buzunar, pasiunea lui fiind apreciată cu adevărat abia în anul 1999, când cel mai complicat asemenea ceas din lume (ilustrat în poza de mai sus), construit de Patek Philippe în 1933 şi încă funcţional, a fost vândut în cadrul unei licitaţii pentru suma record de 11 milioane de dolari. Recordul anterior fusese deţinut de acelaşi ceas.

Iniţial, modelul The Henry Graves Supercomplication a fost conceput pentru bancherul Henry Graves Jr., pasionat de ceasuri şi apropiat al companiei în perioada respectivă, iar mai apoi a fost vândut în diverse lictitaţii unora dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Şi se pare că urmează a fi scos din nou la lictitaţie, pentru a-şi putea depăşi din nou propriul record.

În 1989, la aniversarea a 150 de ani de existenţă, Patek Philippe lansează un alt ceas de buzunar care doboară un record – cel mai complicat ceas mecanic – denumit sugestiv Calibre 89. Pe lângă carcasa din aur de 18k, ceasul e compus din 1728 de piese, cântăreşte 1,1kg şi are 33 de funcţionalităţi. Valoarea ceasului este estimată la 6 milioane de dolari.

Ceasuri de mână Patek Philippe

Lăsând recordurile la o parte, din colecţia actuală de ceasuri Patek Philippe am ales să visăm azi la modelul White Gold, unul dintre cele mai frumoase ceasuri pe care le-am văzut, care face parte din colecţia Grand Complications, asta însemnând că are şi nişte funcţionalităţi aparte (fazele lunii, calendar perpetuu, scară tahimetru). Preţul său sare de 50.000$

patek White Gold

Despre autor

Alexandru Negrea

În mod normal fac marketing în social media, dar îmi plac foarte mult ceasurile de mână şi citesc tot ce prind despre istoria ceasurilor, aşa că am decis să scriu despre ele pe acest blog. Vă mulţumesc anticipat pentru orice comentariu şi/sau sugestie. Modalităţi de contact găsiţi aici.

1 comentariu